Windpark Nieuw Prinsenland officieel geopend

Windmolens van Pure Energie op terrein Suiker Unie leveren stroom voor 10.000 huishoudens

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn de windmolens op het terrein van Suiker Unie op 8 oktober 2015 in gebruik genomen door groene energieleverancier Pure Energie. Het centraal kantoor van Suiker Unie wordt vanaf nu volledig voorzien van groene stroom van het windpark.

Groene energieleverancier Pure Energie bouwde vanaf maart 2015 vier nieuwe windmolens op het terrein van Suiker Unie in Dinteloord. Sinds deze week draaien de molens op volle kracht. Naar verwachting leveren de molens 36,2 miljoen kWh groene stroom per jaar op. Genoeg voor 10.000 huishoudens. Stroom die bedrijven en consumenten in Nederland direct kunnen afnemen via Pure Energie.

Feestelijke ingebruikname Windpark Nieuw Prinsenland
Met een symbolische druk op de knop hebben Arthur Vermeulen, directeur Windenergie bij Pure Energie en Albert Markusse, CEO Suiker Unie samen met wethouder van den Bosch, het windpark geopend. “De realisatie van dit windpark is het resultaat van een lange, intensieve samenwerking. Geweldig om vandaag, vlak voor de Dag van de Duurzaamheid, het park officieel in gebruik te kunnen nemen”, aldus Albert Markusse van Suiker Unie.

Meer duurzame energie Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland
Het windpark levert een belangrijke bijdrage aan de opwekking van duurzame energie op Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland, waar Suiker Unie mede-initiatiefnemer van is. Als productielocatie biedt Nieuw Prinsenland mogelijkheden om op winstgevende en efficiënte manier samen te werken. Productie van windenergie, groen gas en de uitwisseling van restwarmte kunnen een basis zijn voor een winstgevende samenwerking. Nieuw Prinsenland heeft de ambitie om bedrijven in de gelegenheid te stellen optimaal te profiteren van deze mogelijkheden.

Investeren in Windpark Nieuw Prinsenland
Meedoen in windenergie? Er zijn nu obligaties beschikbaar voor Windpark Nieuw Prinsenland. Hiermee kunnen particulieren en bedrijven investeren in het windpark. Bekijk voor meer informatie: www.pure-energie.nl/obligaties.

Open dag
Tegenover Windpark Nieuw Prinsenland bouwt Pure Energie nu Windpark Oud Dintel. Volgend jaar, wanneer ook dit windpark klaar is, wordt er rondom de windparken een open dag georganiseerd voor omwonenden en belangstellenden. “We vinden het belangrijk om de omgeving kennis te laten maken met onze windparken”, vertelt Arthur Vermeulen, directeur Windenergie bij Pure Energie. “Omwonenden kunnen dan bij ons terecht met vragen en een kijkje nemen in een van de molens”.