Van Oers verwerft 8,8 ha op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland

De familie van Oers heeft via de besloten vennootschap ”Wouda Invest B.V.” een perceel van ruim 8,8 ha gekocht op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland. Nieuw Prinsenland is een initiatief van Suiker Unie gelegen in de gemeente Steenbergen in de regio West-Brabant.

Het is de bedoeling dat op dit perceel de komende jaren nieuwe agro- en levensmiddelenactiviteiten ontwikkeld gaan worden. Hiermee is de derde vestiger op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland een feit, na Brisck/Nova Lignum en Grootscholte/4evergreen. De reële verwachting is dat de realisatie van de plannen van de familie van Oers op het agro en food cluster in Dinteloord tot honderden nieuwe arbeidsplaatsen zullen leiden. Deze bedrijfsvestiging wordt gezien als een belangrijke launching customer, waardoor ook andere bedrijven uit de agro- en food sector en biobased economy een vestiging op hetzelfde Bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Dinteloord zullen overwegen en realiseren.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant heeft samen met de Suiker Unie deze belangwekkende acquisitie mogen verrichten. Algemeen-directeur, Albert Markusse van de Suiker Unie ”juicht de komst van deze grootschalige agro food vestiging toe en is ervan overtuigd dat in het kielzog van de familie van Oers meerdere bedrijven zullen volgen. Naar aanleiding van de concrete stap van de familie van Oers wordt nu met kandidaten gesproken die zich  hebben laten inspireren door dat wapenfeit”, aldus Albert Markusse.

Daarnaast is het nieuwe Cosun Innovation Center – op korte afstand van de locatie Van Oers en dus gesitueerd op hetzelfde bedrijfsterrein Nieuw Prinsenland – in aanbouw. Dit innovatiecentrum zal op termijn werk bieden aan ruim 120 veelal hoogopgeleide medewerkers. Het streven is om rondom dit innovatiecentrum ook andere onderzoeks- en innovatieactiviteiten in de agro- en levensmiddelen-sector en de biobased economy te vestigen met als doel om symbiose en samenwerking te bevorderen.

Steeds meer bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector en de biobased economy zien de meerwaarde van vestiging op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland. Met zijn uitstekende ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, ontsluiting via de A4, de ruime kavels en mogelijkheden voor winstgevende symbiose en samenwerking beschikt het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland over een uitstekende propositie. Ook vervoer over water is mogelijk. In de nabijgelegen haven kan een containerterminal worden aangelegd. De vaartijd naar Antwerpen of naar Rotterdam bedraagt slechts vier uur.

Het Agro- en Food Cluster Nieuw Prinsenland is een cluster van een grote suikerfabriek, een grootschalige glastuinbouwlocatie van 270 ha en een bedrijventerrein van 70 ha voor bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector. Het is gelegen aan de A4 bij Dinteloord in de gemeente Steenbergen in West-Brabant, in het midden tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Met kavels tot 15 ha groot, een maximale bouwhoogte van 40 m, en voor bedrijven tot milieucategorie 5.2. Door deze clustering ontstaan mogelijkheden voor winstgevende symbiose en samenwerking op allerlei gebied van inkoop grondstoffen, duurzame energie, en personeel, tot en met onderzoek en innovatie.