Van Oers United B.V. gaat bouwen in Dinteloord!

Midden in haar teeltgebied van sperziebonen en spruiten start Van Oers United met de bouw van een nieuwe locatie. Op 4 juli jl. hebben Co Konings en Bert van der Beek namens van Oers United het officiële startsein geven. In aanwezigheid van Paul Mesters en Paul Hagens (Suikerunie) en Petra Lepolder (wethouder gemeente Steenbergen) is getekend voor de aankoop van een bouwkavel op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord.

Van Oers United B.V., sinds 2015 onderdeel van de Franse coöperatie Agrial, zal op deze locatie een nieuw bedrijfspand bouwen, waar het haar sperziebonen en spruiten activiteiten zal gaan concentreren. Het nieuwe pand heeft 13.700 meter productieruimte en zal medio het derde kwartaal van 2018 in gebruik genomen worden. De hoofdvesting blijft gevestigd op het groente en fruit handelscentrum in Ridderkerk.

Met het realiseren van deze nieuwe productiesite creëert Van Oers United mogelijkheden om haar groeiambities te kunnen verwezenlijken. De productieprocessen kunnen efficiënter worden ingericht. Het nieuwe pand zal volgens de hoogste duurzaamheidsnormen worden gebouwd. Doelstelling is om het Breeam certificaat op het niveau Outstanding te behalen.

Ondernemen met oog voor de natuur en de maatschappij is een belangrijk element in de bedrijfsfilosofie van Van Oers United. De Breeam standaard stimuleert niet alleen een energie efficiënt gebouw, maar heeft ook oog voor het welzijn van de werknemer en de omgeving.

Van Oers United heeft bewust gekozen voor de locatie in het Agro & Food cluster Nieuw Prinsenland. Dit bedrijventerrein in Dinteloord (gemeente Steenbergen) heeft een prima ontsluiting naar de havens van Rotterdam en Antwerpen via de snelweg A4. Het Food & Agro cluster biedt mogelijkheden voor samenwerking en een netwerk op het gebied van duurzaam ondernemen. De samenwerking met bedrijven zal gezocht worden op het gebied van: hergebruik van water, composteren van afval, combineren van transporten en het verduurzamen van reststromen.

De nieuwe locatie geeft Van Oers United de mogelijkheid om iedere dag haar mission statement ‘Delivering Excellent Produce’ te blijven waarmaken!