Tomatenkwekerij Van Marrewijk koopt 25,5 ha grond in Dinteloord

Tomatenkwekerij Van Marrewijk uit Delfgauw koopt 25,5 ha tuinbouwgrond in het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland te Dinteloord. Dit is het zesde bedrijf dat zich vestigt in dit gebied. Jan van Marrewijk gaat met zijn zoons op die locatie een geheel nieuw bedrijf opzetten van ca 20 ha netto glas. Het bedrijf in Delfgauw (ca 8,2 ha glas) heeft hij verkocht .

Het familiebedrijf Van Marrewijk is opgericht in 1920 en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het telen van tomaten. De zonen Twan en Lars zijn al werkzaam op het bedrijf. Stijn, zijn derde zoon, volgt na dit schooljaar, als hij de opleiding Green-Tech heeft afgerond. Zij zijn de vierde generatie.
Van Marrewijk is lid van telersvereniging Prominent en teelt voor deze vereniging grove trostomaten van de hoogste kwaliteit.

De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) zet met de verkoop aan Van Marrewijk de positieve trend voort van de afgelopen periode. Nadat Lans in december 44 ha heeft aangekocht, is met deze nieuwe verkoop 160 ha verkocht op Nieuw Prinsenland.
In het gebied zijn verder gevestigd: RedStar, Jan van Marrewijk, Auberginekwekerij De Jong en Rijk Zwaan.

De belangrijkste overweging voor Van Marrewijk om zich te vestigen op Nieuw Prinsenland is het vooruitstrevende karakter en de duurzaamheid van het gebied. Met in de nabije toekomst restwarmte van de suikerfabriek en op termijn warmte en CO2 van industriegebied Moerdijk, kan er duurzaam geproduceerd worden. Hiermee zijn zij gesetteld voor de toekomst.