Openstelling rotonde Nieuw Prinsenland

De eerste rotonde naar het Agro Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord is vrijdagmiddag, 23 augustus, opengesteld voor het verkeer. Wethouder Leo Heijmans van de gemeente Steenbergen en directeur Piet Janmaat van de tuinbouwontwikkelingsmaatschappij verwijderden gezamenlijk de laatste afzethekken op de rotonde aan de Noordlangeweg.

De rotonde, die is aangelegd door KWS Infra, biedt de glastuinbouwbedrijven van Jan van Marrewijk, Peter de Jong en Redstar een directe ontsluiting op de snelweg A29/A4. Daarnaast biedt deze ontsluitingsroute de kortste route van de A29/A4 naar het bedrijventerrein Molenkreek Dinteloord. De hinder van vrachtwagens die tot nu toe door de kern Dinteloord naar het bedrijventerrein reden zal hierdoor aanzienlijk afnemen. Ook voor het bouwverkeer naar Nieuw Prinsenland is er een directere aanvoerroute ontstaan.

Aan de rotonde is negen maanden gewerkt. De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart in het najaar van 2012. Na het einde van de bietencampagne van Suiker Unie is begin dit jaar begonnen met de aanleg van de betonnen rotonde die de Symbiose verbindt met de Noordlangeweg. De afgelopen dagen is er, zelfs in de nachtelijke uren, nog gewerkt aan de aanleg van snelheidsbeperkende verkeersplateaus op de Noordzeedijk en de Symbiose.  Deze wegen zijn ingericht volgens het principe ‘Duurzaam Veilig’.