Eerste paal geslagen op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland

Donderdag 3 juli heeft burgemeester Vos van de gemeente Steenbergen samen met Alan Heywood, de grondlegger van de onderliggende technologie van Ceranex, de eerste paal geslagen van de huisvesting van Nova Lignum. Onder belangstelling van de vertegenwoordigers van alle betrokken partijen, provincie Noord-Brabant en leden van de burenraad bracht hij de heistelling in werking. In zijn toespraak sprak burgemeester Vos grote waardering uit voor het lef waarmee de ondernemers van Nova Lignum in deze tijd het plan hebben opgepakt: “Gemeente Steenbergen is enorm blij met de vestiging van de innovatieve onderneming Nova Lignum op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland”. Nova Lignum is het eerste bedrijf dat zich op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in de gemeente Steenbergen in West-Brabant vestigt. Brisck, een ontwikkelende vastgoedbelegger, realiseert de huisvesting op maat voor Nova Lignum. De uitvoering ligt in handen van Unibouw.

Nova Lignum
Nova Lignum is wereldwijd de eerste producent die uit biomassa vezels, zoals houtvezels en plantenresten, vuurbestendige en volledig recyclebare gevelplaten gaat produceren onder de naam Ceranex.

Ceranex
Ceranex is 100% ecologisch en recyclebaar. De productie is buitengewoon energiezuinig. Daarnaast is Ceranex onderhoudsarm, zeer vuurbestendig en heeft een lange levensduur. De productielijn in Dinteloord zal eind november gereed zijn om de eerste panelen te produceren. De testfase zal naar verwachting eind van het jaar worden afgesloten, waarna de commerciële productie in januari 2015 zal beginnen.

Nova Lignum is een uitmuntend voorbeeld van de ontwikkeling van de duurzame biobased economy in West-Brabant. Nova Lignum past ook uitstekend bij de visie van clustering en duurzaamheid, die aanleiding waren voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Nieuw Prinsenland.