24 november A4 Dinteloord – Bergen op Zoom open

Vanaf maandag 24 november aanstaande rijdt er verkeer over de nieuwe A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. Door de milde winter van 2013-2014 en de extra inspanningen van Combinatie A4 en Rijkswaterstaat, kan de weg eind november 2014 opengesteld worden voor het verkeer. Eerder werd uitgegaan van maart 2015.

Werkzaamheden tot openstelling De periode tot aan de openstelling bestaat nog uit diverse werkzaamheden. De nieuwe weg krijgt een ZOAB-asfaltlaag en aansluitend volgt de wegbelijning die de verschillende rijstroken aanduidt. Ook is de komende tijd nog nodig voor de verdere aankleding van de weg; het plaatsen van hectometerpaaltjes, ANWB- borden en lantaarnpalen. Tot slot maakt Combinatie A4 in het weekend van 22-23 november de aansluiting ter hoogte van Klutsdorp, waardoor maandagochtend 24 november het verkeer over de nieuwe A4 kan. Bij slecht weer worden deze werkzaamheden een week later uitgevoerd en zal de ingebruikname maandag 1 december zijn.

A4 Dinteloord-Bergen op Zoom De nieuwe A4 in West-Brabant is een belangrijke corridor voor (vracht-) verkeer. Door de aanleg wordt één van de twee ontbrekende schakels in de verbinding tussen Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam gerealiseerd. De aanleg van de snelweg zorgt ook voor een ontlasting van het lokale wegennet, met als resultaat minder milieuproblemen en meer verkeersveiligheid. De A4 wordt een autosnelweg met 2×2 rijstroken waarop 120 kilometer per uur gereden mag worden.