Gevestigde bedrijven

Op dit moment zijn drie glastuinbouwbedrijven gevestigd in het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland. De Coöperatieve Vereniging Glastuinbouw Nieuw Prinsenland U.A. waar alle tuinders en de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij lid van zijn vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de tuinders in het glastuinbouwgebied en zorgt voor het beheer van gezamenlijke voorzieningen. 


Voor meer informatie over de gevestigde bedrijven zie hieronder:

  • Foto filmbeeld_PdJ-1
  • PdJ_2_web
  • PdJ_bedrijf_1_web

  "Mijn focus ligt op het maatschappelijk verantwoord produceren van kwalitatief hoogwaardige en smaakvolle aubergines."

   

  Nieuw bedrijf, nieuwe kansen

  In mei 2011 is Auberginekwekerij De Jong gestart met de realisatie van zijn nieuwe bedrijf in Dinteloord. Het bedrijf bestaat uit 5,6 ha kas op een perceel van totaal 7,3 ha. Het bedrijf is oorspronkelijk afkomstig uit Maasland. Het bedrijf daar is echter aangekocht en gesloopt door de gemeente. De Jong is op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor zijn bedrijf en terecht gekomen in het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. Door de vestiging in Nieuw Prinsenland is het bedrijf uitgebreid en gemoderniseerd. 

  Purple Pride

  Peter de Jong is lid van de telersvereniging Purple Pride en afzetorganisatie FresQ. De telersvereniging Purple Pride is een samenwerking tussen de gebroeders van Duijn, Greenbrothers en Auberginekwekerij de Jong. Wat hen bindt is liefde voor de natuur, hun producten en een verfijnde smaak. Gezamenlijk zijn ze goed voor zo'n 35 hectares aan kassen. Dit levert bijna 18 miljoen kilo aubergines per jaar op.

  Auberginespecialist

  Purple Pride is een auberginespecialist. Naast standaard aubergines onderscheidt Purple Pride zich met een uitgebreid assortiment van speciale rassen. Dit zijn de zogenaamde specialty aubergines: exotische producten met ieder een eigen vorm, kleur en smaak. Daarnaast heeft Purple Pride een nieuw product in het leven geroepen, Werelds Koken. Dit is een aubergine, exotische kruidenmix en recept in één verpakking.

  Meer informatie over Purple Pride kunt u vinden op purplepride.nl

   

   

  • JvM-2_web
  • marrewijk-1
  • marrewijk-2
  • marrewijk-3
  • marrewijk-4
  • marrewijk-5
  • marrewijk-6

  "Tomaten telen is mijn passie. Daar ben ik altijd mee bezig,

  van 's morgens vroeg tot 's avonds laat."

   

  Familiebedrijf

  J. van Marrewijk BV is een echt familiebedrijf. In 1963 startte Jan van Marrewijk senior met het bedrijf en 50 jaar later wordt het bedrijf succesvol gerund door zijn zoon Jan van Marrewijk. Het gezin Van Marrewijk, met drie jonge kinderen, is in de omgeving van het nieuwe bedrijf gaan wonen. Daar ligt hun toekomst.

  Kwaliteit

  In de kassen van Van Marrewijk worden twee soorten trostomaten geteeld met een uitgesproken smaak, Komeet en Prunus. In Nieuw Prinsenland gaat hij tros-pruimtomaten, de bekende pomodori’s, telen in de belichte kas en trostomaten in de onbelichte kas. In de kas met een grootte van ca 13 ha. wordt vanaf oktober begonnen met het planten. Tijdens de teelt worden de bloemen bestoven, waarbij ze gebruik maken van hommels. Ook worden planten en signaalkaarten nauwlettend in de gaten gehouden om plagen en ziekten tijdig te ontdekken. Daarnaast worden roofmijten, roofwantsen en sluipwespen ingezet om ongewenste insecten te bestrijden. Nederland loopt voorop in deze biologische gewasbescherming en heeft hiermee nog steeds een zeer belangrijk concurrentievoordeel ten opzichte van Zuid-Europese landen. Een combinatie van biologische gewasbescherming en een optimale beheersing van het kasklimaat zorgt voor een product dat optimaal van smaak en kwaliteit is.

  Steenwol

  De tomaten in de kassen van van Marrewijk hebben als groeimedium steenwol. Deze steenwolmatten zijn op goten geplaatst. Op deze manier kunnen alle meststoffen die de tomatenplanten niet nodig hebben weer opgevangen en hergebruikt worden. De steenwol wordt ieder jaar vervangen om de overdracht van ziekten en plagen te vermijden. Het gebruikte steenwol wordt gerecycled.

  Meer informatie over Jan van Marrewijk op janvanmarrewijk.com

   

  • Foto_filmbeeld_RedStar-1
  • Ultra_climakas_1_web
  • RedStar_product_1_web
  • Bram in kas_web
  • Ultra_climakas_2_web

  "Strategische focus, ontwikkeling van marktpositie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en toekomstgerichtheid, dit zijn de speerpunten waar het bij RedStar om gaat"

   

  Multinational

  RedStar is één van de drie glastuinbouwondernemingen die zich heeft gevestigd op het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. Het nieuwe bedrijf is in oktober 2012 met 10 ha kas gaan telen in een Ultra Clima® kas. Uiteindelijk kan deze locatie in Dinteloord uitgroeien tot 50 ha netto glas. RedStar is eigendom van de gebroeders van der Kaaij en heeft naast Nederland ook vestigingen in Spanje en Engeland, een echte multinational dus. RedStar is de eerste onderneming in Nederland die de Ultra Clima® kas gaat bouwen. Hiermee verwachten zij een energiebesparing van ca. 25% te halen en kunnen met ca. 40% minder doseren toch zeer hoge concentraties aan COhalen.

  Smaaktomaten

  RedStar teelt smaaktomaten van topkwaliteit in het hoogste segment en is in staat jaarrond te leveren. Onder zeer strenge kwaliteitseisen worden zeven verschillende rassen smaaktomaten geteeld, waarvan de Sunstream(mini pruimtrostomaat) de voornaamste is. RedStar bezit diverse certificaten en voldoet hiermee aan de hoogst gestelde eisen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitskeuringen.

  "Wij willen kwalitatief hoogwaardige tomaten telen die het nuttigen ervan tot een belevenis maken."

   

  Meer informatie over RedStar kijk op www.redstar.nl

   

   

  • RZNL140410_012_Bas_van_Kuijk_WEB

  “Samen met onze partners willen we actief bijdragen aan de wereldvoedselvoorziening en verhoging van groenteconsumptie door de basis te leggen voor gezonde en aantrekkelijke groenten.”

   

  Rijk Zwaan

  Rijk Zwaan heeft een perceel grond gekocht van ca 25 ha voor het ontwikkelen van nieuwe groenterassen, voornamelijk in kassen en tunnels. Rijk Zwaan verkoopt de zaden van de nieuwe rassen aan tuinders en plantenkwekers in meer dan 100 landen. Rijk Zwaan heeft wereldwijd meer dan 2.500 medewerkers en verricht veel onderzoek en ontwikkeling. De belangrijkste redenen voor Rijk Zwaan om haar uitbreiding in Dinteloord te realiseren zijn de ruime kavels in de buurt van haar vestiging in Fijnaart, de goede ontsluiting en de juiste grondsoort voor de proefvelden. 

  Meer informatie over Rijk Zwaan kijk op www.rijkzwaan.nl