Bedrijven

Suiker Unie is gevestigd op Nieuw Prinsenland, meerdere bedrijven zijn voorbereidingen aan het treffen om zich op korte termijn te vestigen.

  • SU12077 logo SU met endorsement Royal Cosun
  • logo Royal-Cosun-Logo

  Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Haar fabrieken voor de productie van suiker in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) behoren tot de modernste van de wereld. De suikerfabriek in Dinteloord is hier al sinds 1908 gevestigd. Suiker Unie heeft de ambitie om de gehele suikerbiet te benutten en is op dit moment een van de pilaren voor de Biobased economy in Nederland.

  Suiker Unie is onderdeel van Royal Cosun. Dit agro-industrieel concern bestaat uit bedrijven die agrarische grondstoffen verwerken tot producten en ingrediënten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, food service en retail. Bekende (merk)namen naast Suiker Unie zijn: Van Gilse en Aviko.

  • logo Nova Lignum

  Nova Lignum produceert een hoogwaardige en duurzame gevelbekleding: CERANEX. De grondstof die hiervoor wordt gebruikt, zijn plantenresten zoals auberginevezels, bermgras en riet- en snoeiafval. Met andere woorden: Nova Lignum is een duurzaam bedrijf. Zij werden dan ook beloond met de tweede prijs bij de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013. De Herman Wijffels Innovatieprijs is een initiatief van de Rabobank dat zich richt op innovatief ondernemerschap op het gebied van verduurzaming van de voedselketen, circulaire economie en zorg en welzijn.